2013. okt. 8.

Blogturné ~ Abbi Glines: Ha az enyém lennél (Vincent fiúk #1)

Ha csak pár szót kellene - persze tömören és velősen - mondanom a könyvről, akkor azt mondanám, hogy egy igen kényes és erkölcstelen szerelmi háromszögről olvashatunk benne.

E háromszög egyik sarka Ashton, egy nagyon kötelességtudó, családjának és a barátjának megfelelni akaró kedves és csinos lány, de hát egy lelkész lányától ugye mi mást is várhatna az ember. A másik kettő pedig Sawyer és Beau Vincent, akik ugyan unokatestvérek, de ezen kívül semmi más közös vonás nincs bennük. Sawyer maga a tökély, udvarias, kedves, mindenki csak jó véleménnyel van róla, a szülei köztiszteletben álló emberek, naná, hogy ő minden lányos szülő álma. Beau viszont pont az ő ellentéte, vakmerő és nagy nőcsábász, a város fekete báránya, aki Sawyerhez hasonló pedigrével sajnos nem büszkélkedhet.

Ők hárman már gyerekkoruk óta jól ismerték egymást, hiszen sülve-főve együtt voltak. Ashton és Beau voltak a bajkeverők a csapatban, Sawyer pedig az az ember, aki mindig kihúzta őket a csávából. Most Ashton és Sawyer egy párt alkotnak, pontosabban a tökéletes párt. A barátság hármójuk között ez miatt véget ért, Beau magára maradt és a vonzalma a lány iránt az idő múlásával nem hogy csillapodott volna, hanem egyre inkább csak nőtt. Hogy túltegye magát Ash iránt érzett gyengéd érzelmein, felépítette maga köré a "rossz fiú" imagét, amibe véleményem szerinte nem is kellett neki olyan sok energiát belefeccelnie, hiszen jött ez neki magától is.

Aztán amikor egy nyáron Sawyer a családjával együtt elutazik nyaralni, minden megváltozik. Ashton egyedül marad, baráti felügyelet nélkül, ráadásul egyre jobban kezd már belefáradni az állandó "jó kislány" szerepbe és hát, megtörténik az elkerülhetetlen és kibújik belőle a kisördög, amit Beau bolond lett volna nem kihasználni.

A könyv cselekménye egyszerű és világos, talán néhol kissé túl sekélyes is. A féltékenységről, a megcsalásról, a testvéri szeretetről, a szüzesség elvesztéséről (aminek nem feltétlenül kéne egy autó hátsó platóján megtörténnie), családi titkokról és önmagunk felfedezéséről szól…. nagyon nagy vonalakban. A szereplők tekintetében Beau-t éreztem a legszimpatikusabbnak, még akkor is, ha az én szememben talán egy kissé tuskó volt, amolyan a falu bikája, de hát istenem, nem lehet minden főszereplő tökéletes. Sokat javított a róla alkotott képen, hogy Beau borzasztóan szexi volt. És borzasztóan veszélyes. És hát lányok, ki az, aki ne szeretné egy kicsit is a veszélyt. Sawyer csak amolyan langyos víz volt hozzá képest, akiről igazából nagyon felszínes képet kaptam, de hogy őszinte legyek Beau-val is pont ez volt a helyzet, ugyanis azon kívül, hogy Asht már gyerekkora óta szerette és állat módjára folyamatosan birtokolni akarta, tényleg nem sok mindent tudtam meg róla. Hármójuk közül Ash karakterével egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, csakis olyan negatív jelzőkkel tudnám őt illetni, mint becstelen (persze tudom én, hogy minden megcsaláshoz két ember szükséges), gyenge akaratú, bizonytalan, befolyásolható és gyáva... egyszóval nem is tudom, hogy a szép pofikáján kívül mi mást is szerethetne még rajta Beau. Csalódás volt az ő karaktere a számomra, bosszantott, hogy nem volt kellően talpraesett, dinamikus és harcias, egy olyan lány, aki tudja, hogy mit akar, és nem fél irányítani. 

Sokféle könyvet olvastam már, a Vincent fiúk mégis újszerű volt a számomra, főként az erkölcsi vonatkozása miatt, és becsapva érzem magam (amit egy cseppet sem bánok), mert azt hittem, hogy egy ízig-vérig YA regénnyel lesz majd dolgom, de úgy az egyharmadánál rá kellett jönnöm, hogy ez bizony nem így van. A könyv célközönsége természetesen a fiatalok, de a meglehetősen látványos és sistergő szerelmi jelenetek erősen elgondolkodtattak arról, hogy vajon a 17-18 éves korosztálynál fiatalabb gyerekek kezébe adnám-e ezt a könyvet. Hogy őszinte legyek nem hinném! Ne értsetek félre, tetszett a regény, nagyon szexi és nagyon forró volt, és még csak azt sem mondhatom, hogy csakis a szex jelenetek vitték el a cselekményt a hátukon, de azért voltak benne jócskán olyan részek, amitől még én is elpirultam. És ha esetleg netán valaki a könyv mondandóját keresné, akkor ne lepődjön meg azon, ha erre vonatkozólag nem sok mindent fog találni, a történet erkölcsösségéről meg már jobb nem is beszélni.

Mindezek ellenére nekem mégis tetszett a könyv, sajnálom a hibáit - de hogy őszinte legyek engem nem különösebben zavartak -, és mivel a rosszfiúk mindig is a gyengéim voltak, így nincs okom panaszra, mert felettébb jól éreztem magam olvasás közben. Nagyon addiktív és nagyon szórakoztató olvasmány volt, amolyan egyszer olvasós kategória, ami szerintem egyáltalán nem probléma, főleg, ha valakinek ilyenre támad kedve. Én mindenesetre biztos keresni fogom a folytatást, mert gondolom senkit nem ér meglepetésként, hogy ismét egy sorozatról van szó, melynek a következő részében Sawyeré lesz a főszerep.

Abbi Glines

Kiadó: Maxim
Eredeti: The Vincent Boys
Fordította: Béres Csilla
Oldalszám: 300
Megvásárolható

Beleolvasó




Nyereményjáték



1) Töltsd ki a rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat

2) Keressétek minden nap a blogturnéban részt vevő blogok posztjaiban az elrejtett ABBI GLINES logókat. Az utolsó Rafflecopter mezőbe pedig azt írjátok bele, hogy összesen mennyi logót rejtettünk el. (a bannerben szereplő logó BELESZÁMÍT a játékba).
A nyereménykönyvet a Maxim kiadónak köszönhetitek, kérlek vegyétek figyelembe, hogy csak belföldre postáznak!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai


2013. október 15-én jelenik meg a Ha az enyém lennél című regény a Maxim Kiadó gondozásában. A blogturné során október 4-11 között nyolc blogger mondja el nektek a véleményét a könyvről, ezenkívül számíthattok mindenféle extrákra: receptekre, zenelistára, karakterinterjúra stb... egyszóval megéri velünk tartani. (A turnéban részt vevő blogok linkjeit a bejegyzés alján találhatjátok.)




10/04 Nem harap a...
10/05 Deszy könyvajánlója - koktélreceptek
10/06 Dreamworld - trailer
10/07 Angelika blogja - zenelista
10/08 Szilvamag olvas
10/09 MFKata gondolatai
10/10 Kristina blogja
10/11 Kelly Lupi olvas




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése