2014. szept. 24.

Könyvek, amiket várok #24

Nagyon úgy tűnik, hogy ősszel sem maradok olvasnivaló nélkül. No nem mintha attól féltem volna, hogy az életem során ez bármikor is bekövetkezhetne, annál is inkább mivel annyi olvasatlan kötetet sikerült már felhalmoznom az évek során, hogy mire azoknak a végére érek még a hamut is mamunak mondom, de sajnos impulzusvásárló révén (hogy ez milyen egy ronda szó, ellenben nagyon kifejező) nehezen tudok ellenállni az újdonságoknak... Mindenkinek vannak gyengéi.

Itt van például rögtön ez a gyönyörűség, ami romantikus és paranormális, úgyhogy igazán kedvemre valónak tűnik. Igaz, hogy jelenkori románcról van benne szó és én inkább a történelmi romantikusokat részesítem előnyben, de úgy érzem, hogy ezt a könyvet vétek lenne kihagynom.

Jayne Ann Krentz: Ölelő karok
Az excentrikus Molly Abberwick tea- és fűszerüzletet vezet, valamint néhai apja tudományos alapítványán keresztül ígéretes feltalálókat támogat. Elhatározza, hogy kirúgja tudományos szakértőjét, dr. Harry Trevelyant… Igaz, hogy Harry zseniális, jóképű és szexi, de sajnos arrogáns és basáskodó, egyszóval kiállhatatlan alak. Nem átallja például azt az ajánlatot tenni Mollynak, hogy kezdjenek egymással szerelmi viszonyt, amelyet ugyanúgy megtervezhetnének és irányíthatnának, mint egy tudományos projektet. Harry ráadásul rendelkezik bizonyos paranormális képességekkel… Molly egyre bonyolultabbnak érzi az életét, és mintha nem volna elég baja, valaki cseppet sem vicces tréfákat űz vele, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az életére törnek…
Jayne Ann Krentz a modern románc koronázatlan királynője – rajongói szerint az Ölelő karok a legelbűvölőbb regénye.
Kiadó: Európa, Oldalszám: 432, Várható megjelenés: 2014.09.30.

Aztán itt van ez a másik gyönyörűség, ami szintén birizgálja a csőrömet, mert bár igaz, hogy ismét egy YA könyvről van szó, amitől kissé megcsömörlöttem már mostanság, de az hogy paranormális, szellemes és ráadásul még világháborús is, sokat lendít a dolgon.

Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
1918-ban a világ az apokalipszis felé száguld. Félelem és zűrzavar uralkodik, ráadásul a világháború árnyékában halálos járvány tombol. A 16 éves Mary Shelley Black gyötrődve figyeli, ahogy a kétségbeesett gyászolók összesereglenek a spiritiszta szeánszokon és a szellemfényképészeknél. Mary Shelley maga soha nem hitt a szellemekben. A kilátástalanság percei azonban arra kényszerítik, hogy átgondolja addigi felfogását az életről és a halálról; első szerelme ugyanis – aki a fronton halt meg – szellemalakban tér vissza hozzá…

„Winters mesterien megírt debütáló könyve hatásosan festi le a háborús idők szerelmi kapcsolatait, az 1918-as spanyolnátha-járványt és a korszakot jellemző spirituális divatot – magával ragadó szerelmi történet izgalmas misztikummal keverve.”
Kiadó: Scolar, Oldalszám: 304,  megjelent

Már több, mint két éve olvastam a Füst és csont leányát, úgyhogy kissé megkoptak már az emlékeim róla, de arra határozottan emlékszem, hogy a történet és annak hangulata nagyon tetszett, és amikor befejeztem a kötetet, akkor meglehetősen mérges és elkeseredett voltam, hogy nem olvashatom rögtön a folytatást. Hát most íme. Csak röpke két évet kellett várnom rá.

Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
A Füst és csont leánya című kötet izgalmas folytatásában a kék hajú Karou a családja pusztulása után, a földig rombolt otthona romjai között találkozik az egyetlen, életben maradt kimérával, a Fehér Farkassal. A férfi meggyőzi, hogy át kell venniük elődeik szerepét, és tovább kell küzdeniük az angyalokkal szemben a kimérák szabadságáért. Karou vállalja a népéért folytatott heroikus és fájdalmas harcot, így ismét kénytelen a szerelem és a bosszú között választani. Szerelme, Akiva eközben a reménytelenséggel és a lelkiismeret-furdalással vívja csatáját…
Kiadó: Kossuth,   Oldalszám: 368,  Várható megjelenés: 2014.10.3.

Evanovich nevével a Szingli fejvadász című sorozata kapcsán találkoztam először - amit sajnos a hazai kiadó galád módon nem folytatott tovább, holott aki olvasta az tudja, hogy egy piszok jó kis sorozatról van szó -, úgyhogy amikor megláttam, hogy a Maxim kiadó kiadja az írónő egy másik sorozatának (Fox and O'Hare 1.) első kötetét, akkor azonnal örömtáncot jártam és rögtön a kívánságlistámra is tette. Ez a könyv nálam nagyon-nagyon várós!

Janet Evanovich · Lee Goldberg: Szélhámos nyomozás
Kate O’Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni.
Kiadó: Maxim,  Oldalszám: 308 ,  Várható megjelenés: 2014.10.13.




Nemrég láttam a Park kiadó közösségi oldalán, hogy hamarosan megjelenik Nicolas Barreau második regénye, az első A nő mosolya egy nagyon kedves és humoros romantikus történetet volt - amit olvasva tényleg nem lehetett levakarni a mosolyt az arcomról -, úgyhogy most is szintén egy olyan vagy valami hasonlóra, amolyan igazi nőcis regényre számítok, amit a fülszöveg alapján szerintem meg is fogom kapni.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya
Antoine-nak, a lelkes könyvkereskedőnek és meggyőződéses romantikusnak tíz telefonszáma és mindössze huszonnégy órája van, hogy újra megtalálja álmai asszonyát.

Antoine, a harminckét esztendős könyvkereskedő, aki hisz abban, hogy a regények a való életben is megtörténhetnek, kedvenc kávézójában egy nap megpillantja álmai asszonyát, aki mintha csak az égből pottyant volna oda. Antoine hezitál, nem tudja, hogyan szólítsa meg a nőt. Ám ekkor odalép egy másik férfi, és ezzel Antoine elszalasztotta a lehetőséget. Vagy mégsem? Kifelé menet az elbűvölő mosolyú, titokzatos nő leejt elé egy kártyát, rajta egy keresztnév, egy telefonszám és egy mondat: „Szívesen találkoznék magával.” Antoine elmondhatatlanul boldog. Kisvártatva kétségbe esik. A becses telefonszám egy ostoba baleset következtében hiányos lesz. Antoine azonban minden nyomon elindul. A szépséges ismeretlen kalandos keresése során a legkülönbözőbb emberekkel találkozik, Párizs legnyüzsgőbb és legcsendesebb pontjain. Az idő Antoine ellen dolgozik. A barátai bolondnak tartják. A szíve nagy szaltókat ugrik, egyiket a másik után. De Antoine nem adja fel…
Kiadó: Park,  Oldalszám: 192, Várható megjelenés: 2014.11.15.

És végezetül még két könyvet szeretnék nektek megmutatni, amikre mindenképp kíváncsi vagyok. Az egyik egy Mazetti a másik egy Gilbert. Az előbbitől már többet is (Pingvinélet, A pasi a szomszéd sír mellől, Családi sírbolt), az utóbbitól még egyetlen könyvet sem olvastam, úgyhogy az előbbire ezért (és mert piszok jó stílusa van a nőnek) az utóbbira pedig azért fenem nagyon-nagyon a fogam.:)

Katarina Mazetti: Elváltak és válófélben lévők panaszai
A svéd sikerszerző legújabb könyve merész vállalkozás. Arról beszél, amiről a romantikus filmek és regények többnyire szemérmesen hallgatnak: hogy a szerelem nem csak fellobban. El is múlik.
A svéd sikerszerző legújabb könyvében megismerkedhetünk egy nővel, aki megmagyarázhatatlan módon újra és újra teherbe esik rég nem látott szerelmétől. Egy férjjel, aki szó szerint szétbarkácsol egy házasságot, egy luxusfeleséggel, aki önhibáján kívül lesz nélkülöző egyedülálló anya, és egy másik férjjel, aki hűtlenséggel vádolja elhunyt feleségét.

Mazetti ezuttal is elemében van. Legújabb könyve tanulságos olvasmány. Nem csak nőknek!
Kiadó: Park,  Oldalszám: 200,  Várható megjelenés: 2014.?

 Elizabeth Gilbert: A lélek botanikája
A lélek botanikája nagyívű regény – egy nagyívű századról. Hatalmas térbeli ugrások jellemzik; az olvasó Londonból indulva eljut Peruba, Philadelphiába, Tahitire és Amszterdamba. Az út során felejthetetlen karakterek tűnnek fel: misszionáriusok,kalandorok, asztronómusok, hajóskapitányok, zsenik és kissé őrült figurák.
Elizabeth Gilbert új regényének középpontjában a szerelem, az erotika, a kalandok és a tudományos felfedezések állnak.
Kiadó: Partvonal, Oldalszám: 526, Várható megjelenés: 2014.10.?

A könyv borítója egyébként csodálatos!






4 megjegyzés:

  1. Ebből 5 nálam is listán van, bár azt hiszem óvatos leszek és megvárom az első véleményeket (utána meg majd jól kölcsönkérem :D). Az Evanovich-könyvre nagyon szeretnék lecsapni, mert a Szingli fejvadászt annyira imádtam. Ha hozza annak a színvonalát és a humorát, akkor újabb jó kis sorozatnak nézünk elébe :)

    VálaszTörlés
  2. Evanovich-ot én is nagyon várom és tök jó, hogy megtartották az eredeti borítót. Én bízom benne, hogy lesz olyan jó, mint a szingli... :)))

    VálaszTörlés
  3. Nálam meg az utolsó 3 van listán:)Csak az a baj, hogy a Burreau meg a Mazetti könyv is olyan rövidke:(
    200 oldal az nekem vázlat, nem regény :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szeretem az ilyen rövid kis könyvecskéket, a Park Kiadó könyvei meg különösen szépek és jó minőségűek. :) Olyanok, mint a kis ékszerek. :)

      Törlés