2011. nov. 5.

Könyvek, amiket várok #3

Nemrég akadtam erre a könyvre, amely rögtön a kívánságlistámra is került. A szerző neve sokaknak már ismerős lehet, A muránói üvegfúvó és A Botticelli-titok című regények kapcsán.

Marina Fiorat: Siena lánya
"A TIZENKILENCEDIK SZÜLETÉSNAPJÁRA NYAKLÁNCOT ÉS FÉRJET KAPOTT AJÁNDÉKBA…"

"Történelmi helyszínek, gyertyafényes székesegyházak, piszkos istállók, cselszövés, kulturális hagyományok és szerelem… lebilincselő olvasmány…"

- The Bookseller

A páratlan szépségű toszkán városban, Sienában a lóverseny, a Palio fontos része a kultúrának. Egy gyönyörű fiatal nő, Pia Tolomei jegyese is indul ezen a versenyen, és a menyasszony azért imádkozik, hogy a férfi veszítsen.


Pia apja érdekházasságba kényszeríti lányát, hogy politikai szövetségeseinek eleget tegyen, akik a város irányítását akarják bármi áron megszerezni. Azonban a makacs és kivételes szépségű Pia beleszeret egy másik lovasba, Riccardo Bruniba. 

A Palio nem egyszerűen csak egy verseny a városok vezető kerületei között, hanem inkább halálos rivalizálás a szépség, a pompa és a maszkok mögött. 

A várost vezető Violante Beatrix de' Medici hercegnő és Pia Tolomei a Palio után önkéntelenül szövetségesekké válnak, s a sorsuk örökre összefonódik. 
A történetben keveredik a romantika és a politikai intrika, s betekintést nyerhetünk a Mediciek furcsa világába és szemtanúi lehetünk annak, hogy néhány erős akaratú jó szándékú ember, hogyan tudja megváltoztatni a tragikus következményekkel járó eseményeket.

Várható megjelenés: 2011.11.07.

4 megjegyzés:

  1. Még nem láttam, de felveszem a listámra! Szép a borító, ígéretes a tartalom. De még ettől az írótól sem olvastam semmit. Úgy látszik mostanában tényleg ilyen korszakom van. Csupa első olvasás:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Tudom, h már egyszer megkaptad de azért tőlem is: http://olvasoszoba.blogspot.com/2011/11/dij-dij-es-dij.html

    VálaszTörlés
  4. Klaudia: A könyv borítója káprázatos, nagyon szép, remélem a tartalom is jó lesz, mert már nem egyszer befürödtem egy szép borító miatt.

    VálaszTörlés